Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Neil Armstrong niet blij met beroemdheid

Shownieuws

Neil Armstrong heeft zich nooit prettig gevoeld met de beroemdheid die hij heeft verworven. Armstrong is de eerste man die ooit voet op de maan zette.

Neil Armstrong heeft zich nooit prettig gevoeld met de beroemdheid die hij heeft verworven. Armstrong, de eerste man die ooit voet zette op de maan, vertelt dit in een interview met '60 Minutes', dat zondag wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie.

De 75-jarige Armstrong heeft zijn beroemdheid 'nooit zo goed begrepen'. "Vrienden en collega's bekeken en behandelden ons heel anders dan eerst", zegt Armstrong in het interview. De voormalig astronaut geeft vrijwel nooit interviews. Hij sprak met '60 Minutes' naar aanleiding van zijn biografie die sinds oktober in de Amerikaanse winkels ligt. Het boek heet 'First man: the life of Neil A. Armstrong'.

Neil Armstrong was commandant van de Apollo 11-missie en zette op 20 juli 1969 als eerste mens voet op de maan. Hij sprak toen de bekende woorden: "That's one small step for man, one giant leap for mankind".

[Novum]

Gerelateerde Artikelen