Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Museumnacht Amsterdam wederom uitverkocht

Shownieuws

De zesde editie van de Museumnacht die zaterdag plaatsvond in Amsterdam was met 26 duizend verkochte kaarten opnieuw uitverkocht.

De zesde editie van de Museumnacht die zaterdag plaatsvond in Amsterdam was met 26 duizend verkochte kaarten opnieuw uitverkocht. Ruim veertig musea in de hoofdstad waren open tot na 02.00 uur. Ook in Utrecht was afgelopen nacht Museumnacht. Daar lag de opkomst een stuk lager: tussen de twee- en drieduizend bezoekers kwamen op de musea af.

Naast het gebruikelijke programma organiseerden de Amsterdamse musea speciale activiteiten. Fotograaf en videokunstenaar Erwin Olaf opende de nacht met een VJ-performance. Deze werd buiten bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst vertoond op een groot videoscherm. DJ Joost van Bellen zorgde voor muzikale begeleiding. De opkomst was hier volgens de organisatie 'boven verwachting groot'.

Ook de Portugese synagoge op het Mr. Visserplein was een publiekstrekker. De synagoge heeft geen verwarming of elektriciteit. Dit werd ondervangen door het gebruik van duizend kaarsen: volgens Jeldau Kwikkel, een van de organisatoren van de Museumnacht 'een fantastisch gezicht'.

Kwikkel noemt de zesde editie 'één van de leukste edities tot nu toe'. "De nacht was inhoudelijk heel sterk en de sfeer onder het publiek was zeer gemoedelijk", zegt Kwikkel.

In Utrecht vond dit jaar voor de vijfde keer de Museumnacht plaats. Het was de eerste keer dat de nacht tegelijk met de Amsterdamse editie werd gehouden. Net als in Amterdam waren er speciale activiteiten. In Expodium kon het publiek aanschuiven aan lange tafels om een pastamaaltijd te nuttigen, geïnspireerd op de traditie van de Italiaanse maffia. In het Centraal Museum waren creaties van modeontwerpers als John Galliano en Vivienne Westwood te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen