Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bandlid Kikx fan van Marco Borsato

Shownieuws

Kikx-bandlid Björn is fan van Borsato. "Mijn lievelingsliedje is 'Vogelvrij'", vertelt de 14-jarige artiest aan Novum Nieuws. "Vooral de teksten vind ik goed."

Kikx-bandlid Björn is fan van Marco Borsato. "Mijn lievelingsliedje is 'Vogelvrij'", vertelt de 14-jarige artiest aan Novum Nieuws. "Vooral de teksten van zijn nummers vind ik goed." De jongensband Kikx bestaat behalve uit Björn uit drie andere leden, Robrecht, Dimitri en Joas.

Zij hebben andere favorieten in de muziekwereld. "Ik ben gek van Clouseau", vertelt Dimitri. Robrecht laat weten de Belgische zanger Gene Thomas, het vriendje van K3-zangeres Kristel, het meest te bewonderen.

Kikx is afkomstig uit het Belgische Zonhoven. De jongens zijn gek op zingen en dansen. "Ik zie het echt als mijn hobby", zegt de 17-jarige Robrecht. "Daarom ben ik ook zelden zenuwachtig voor een optreden." Ieder bandlid heeft een ander karakter, vertellen de jongens. Zo is Joas de 'rebel', Björn de 'verleider' ("Ik doe dat met mijn ogen"), Robrecht de 'sportieveling' en zijn 12-jarige broertje Dimitri de 'benjamin'. Ondanks de verschillen hebben ze zelden ruzie, verzekeren ze.

Het nummer 'Ik ben geen robot' kwam deze week binnen in de Nederlandse en Belgische hitlijsten. Het liedje gaat over ouders die de hele dag zeuren, leggen de jongens uit. "Dat je je kamer moet opruimen en zo", verklaart Björn. "Alsof je niets anders te doen hebt." Gelukkig zijn hun eigen ouders heel tolerant. "Nee, het gaat niet over hen. Zij zijn juist heel lief", vertelt hij.

Robrecht, Björn, Joas en Dimitri werden eerder dit jaar uit honderden jongens gekozen om mee te doen aan de boyband en daar zijn ze allemaal erg trots op. Het optreden in Ahoy' Rotterdam tijdens Kids Adventure vonden ze het leukst om te doen de laatste tijd. "Dat was echt geweldig", blikt Dimitri terug.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen