Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bananarama wil samenwerken met Snoop Dogg

Shownieuws

Bananarama-zangeres Sarah Dallin wil een single opnemen met Snoop Dogg. "Ik wil samenwerken met Snoop of als dat niet kan, met Queens of the Stone Age."

Bananarama-zangeres Sarah Dallin wil een single opnemen met Snoop Dogg. "Ik wil graag twee compleet verschillende muziekstijlen met elkaar laten 'trouwen'. Dat is nu heel erg in en ik denk dat hiphop geweldig past bij ons", zegt Sarah tegen Novum Nieuws.

Het Britse damesduo Bananarama heeft tijdens de promotie van zijn nieuwe single en nieuwe album veel artiesten ontmoet, maar 'Snoop nog niet'. "Ik wil samenwerken met Snoop of als dat niet kan, met Queens of the Stone Age", zegt de 44-jarige Sarah. Keren Woodward, het andere deel van Bananarama, vult aan: "Of met Outkast of Missy Elliott. Ik heb in ieder geval geen interesse in het werken met een andere pop-act."

Met meer zelfvertrouwen en plezier dan ooit hebben Sarah en Keren het nieuwe album 'Drama' opgenomen. Dat vertrouwen kwam volgens Keren door de bijna 25 jaar ervaring die Bananarama heeft opgedaan in de muziekindustrie. "De mensen met wie we werkten, hadden respect voor ons en onze ideeën. Ze luisterden naar wat wij wilden", verklaart Keren. "Iedereen deed suggesties, maar het kwam erop neer dat wij degenen waren die beslisten wat er gebeurde."

Bananarama werd in 1981 opgericht en scoorde door de jaren heen internationaal hits met onder meer 'Robert de Niro's waiting', 'Venus', 'Love in the first degree' en 'Help'. Na twee personele wisselingen is Bananarama sinds 1993 een duo, bestaande uit Woodward en Dallin. Het nieuwe album ligt vanaf 14 november in Groot-Brittannië in de winkels. In Nederland is de single 'Move in my direction' uitgebracht.

De Britse dames willen zo snel mogelijk op tournee om het nieuwe album te promoten. "Het is allemaal weer heel spannend", zegt Keren. "Op een gegeven moment werd het in de jaren '90 te veel. Nu zijn we er weer klaar voor."

Keren vertelt vroeger een 'grootse tournee' te hebben gedaan door Australië, de Verenigde Staten en het Verre Oosten. "Maar we hebben eigenlijk nooit Europa bezocht. Ik weet eigenlijk niet waarom we dat continent hebben overgeslagen. Deze keer is het plan om een band bij elkaar te zoeken en een goede tournee te doen. Het lijkt ons geweldig om ook Nederland aan te doen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen