Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers niet happig op binnenkijken

Shownieuws

Voormalig roddeljournalist Rob Vuurens lanceerde donderdag de site Sterrenstek waarop huizen en villa's van BN'ers worden tentoongesteld.

Bekende Nederlanders zijn er niet happig op dat hun interieur wordt tentoongesteld. "Dit in tegenstelling tot hun Amerikaanse collega's", zegt voormalig Glossy-journalist Rob Vuurens. Vuurens lanceerde donderdagavond de site Sterrenstek waarop meer dan 650 adressen van BN'ers staan met bijbehorende foto's van hun huizen. "Het publiek vindt dit leuk," verklaart Vuurens de lancering. De foto's worden gemaakt door zijn vijftien jaar oude zoon.

Op Sterrenstek staan niet alleen foto's van huizen en villa's van BN'ers maar ook van voetballers, advocaten en Tweede-Kamerleden. "Wij kijken in de breedte, niet alleen naar Linda de Mol", zegt de oprichter. Dat er ook andere gegevens worden blootgegeven vindt hij meer dan normaal. "Dit is volslagen legaal en iedereen die een beetje onderzoek doet kan er makkelijk zelf achter komen." Zo staat er op de site hoe hoog iemands hypotheeklasten zijn en of iemand zijn/haar huis met winst of verlies heeft verkocht. "Zo kunnen de mensen zien dat niet al die BN'ers stinkend rijk zijn", zegt Vuurens.

De voormalig roddeljouralist kwam er gedurende zijn 'onderzoek' achter dat premier Balkenende belang heeft in een horecagelegenheid. Hij zou de Kamer niet op de hoogte hebben gesteld van deze praktijk en aan de tand zijn gevoeld over de stand van zaken. "Geweldig", vindt hij zijn 'primeur'. "Dit is de ideale opener." Om toegang te krijgen tot de site moet overigens wel betaald worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen