Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Staande ovatie voor 'Jesus Christ Superstar'

Shownieuws

De Nederlandse uitvoering van de musical 'Jesus Christ Superstar' beleefde donderdag de première in de Utrechtse Schouwburg.

De Nederlandse uitvoering van de musical 'Jesus Christ Superstar' beleefde donderdagavond de première in de Utrechtse Schouwburg. "Ik ben zo opgelucht dat de première nu voorbij is", zegt Jamai Lohman, die in het stuk de rol van apostel Simon vervult. "Het was een hele goede voorstelling vanavond. Het is een heftig, maar mooi stuk om te spelen."

De aanwezige bekende Nederlanders waren zeer te spreken over het schouwspel. Linda de Mol noemde de voorstelling 'spannend, prachtig en ontroerend'. Actrice Ellen Vogel vond het 'geweldig' en Willeke Alberti vond 'het bijzonder gedaan, goed gespeeld en goed geregisseerd'. In de aanwezigheid van onder anderen Paul Groot, Inge Diepman, Jacq D' Ancona en André van Duin werden de sterren na de voorstelling onder luid applaus binnengehaald in de foyer van de Utrechtse schouwburg.

De Nederlandse versie van de 'rock opera', die donderdag onder het toeziend oog van producent Joop van den Ende werd opgevoerd, is een bewerking naar het origineel van Tim Rice en Andrew Lloyed Webber. 'Jesus Christ Superstar' vertelt het verhaal van de laatste zeven dagen van Jesus.

De rol van Jesus wordt gespeeld door Dieter Troubleyn en Martin van der Starre vertolkt de rol van Judas. Casey Francisco, die na afloop van de première in tranen de staande ovatie van het publiek in ontvangst nam, vervult de rol van Maria Magdalena.

De musical 'Jesus Christ Superstar' is tot en met juni volgend jaar te zien in het land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen