Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robbie Williams springt in publiek tijdens EMA's

Shownieuws

Robbie Williams is donderdag tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (de EMA's) in Lissabon, in het publiek gesprongen.

Robbie Williams is donderdag tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards (de EMA's) in Lissabon, in het publiek gesprongen. De zanger bracht zijn hit 'Trippin' ten gehore en schroomde niet zich aan het ‘stagediven’ te wagen. Williams mocht later de award voor 'beste male', de prijs voor beste mannelijke muziekartiest, in ontvangst nemen.

Shakira won de award voor 'best female' en rockband Greenday kwam als winnaar uit de bus in de categorieën 'best rock' en 'best album'. James Blunt was de beste nieuwkomer. De EMA's worden jaarlijks door de muziekzender uitgereikt. Meer dan 13 miljoen Europeanen brachten hun stem uit.

De awardshow werd geopend met een live-optreden van Madonna. De superster zong de eerste single van haar nieuwe album 'Confessions on a dancefloor', het nummer 'Hung up'. Tevens reikte ze de Free your mind-award uit aan Bob Geldof voor zijn inzet in de strijd tegen armoede in Afrika. "Mijn held is iemand die niet bang is zijn stem te laten horen", prees Madonna Geldof.

Optredens waren er onder meer van de virtuele rockband Gorillaz, die tevens de award voor beste groep in ontvangst nam en van Coldplay, Foo fighters en de Pussycat dolls. De avond werd gepresenteerd door het alterego van komiek Ali G, de uit Kazachstan afkomstige Borat. Naar verwachting hebben wereldwijd meer dan een een miljard mensen de show bekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen