Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste aflevering 'Rome' trekt 1,8 miljoen kijkers

Shownieuws

De internationaal bejubelde dramaserie 'Rome' heeft zondag 1,8 miljoen Nederlandse kijkers getrokken. SBS 6 spreekt van een 'droomstart' van het nieuwe jaar.

Eerste aflevering 'Rome' trekt 1,8 miljoen kijkers

De internationaal bejubelde dramaserie 'Rome' heeft zondagavond 1,8 miljoen Nederlandse kijkers getrokken. SBS 6 spreekt van een 'droomstart' van het nieuwe jaar. Eerder liet de zender weten dat de serie niet goedkoop was. De serie trok in de Verenigde Staten en Engeland relatief veel kijkers.

'Rome' vertelt over het leven van twee Romeinse soldaten en hun families tijdens het ontstaan van het oude Romeinse rijk. Door de ogen van gewone mensen en bekende historische figuren als Julius Caesar en Cleopatra wordt duidelijk hoe het rijk zich heeft ontwikkeld. De serie werd onder meer opgenomen met regisseurs als Michael Apted ('The world is not enough') en Mikael Salomon ('Band of brothers') en is genomineerd voor twee Golden Globes.

SBS 6 zendt 'Rome' wekelijks uit om 21.30 uur. Omdat de serie gewelddadige en seksueel getinte scènes bevat, was het voor de zender niet mogelijk een vroeger tijdstip te programmeren. De Britse publieke omroep BBC zond om die reden een gecensureerde versie van 'Rome' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen