Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Charles Groenhuijsen: niet met Talpa gesproken

Shownieuws

Charles Groenhuijsen heeft niet met Talpa gesproken over een baan bij NSE. "I swear to God: ik heb nooit met de NSE-hoofdredacteur gesproken", zegt hij.

Charles Groenhuijsen heeft niet met Talpa gesproken over een baan bij de nieuwsrubriek NSE. Dat zegt hij donderdag in de Volkskrant. "I swear to God: ik heb nog nooit met hoofdredacteur Mark Koster gesproken." Groenhuijsen zit zonder werk nadat hij in december werd ontslagen als nieuwe 'anchorman' van het achtuurjournaal van de NOS.

Begin januari meldde Koster dat hij een bericht op de telefoon van Groenhuijsen had achtergelaten om een komst naar NSE te bespreken. Koster vertelde er wel bij dat zijn beoogde Amerika-commentator hem nog niet had teruggebeld. "Van zijn advocaat moest ik hem daarop een e-mail sturen", zegt Koster nu. Maar Groenhuijsen zegt pas over zijn toekomst te willen nadenken als er een definitieve uitspraak van de rechtbank is over zijn conflict met de NOS. Maandag wordt de zaak opnieuw besproken bij de kantonrechter.

Groenhuijsen zegt dat hij zijn oren en ogen openhoudt voor leuke klussen. Hij komt volgende week naar Nederland voor 'een paar verkennende gesprekken'. Volgens de presentator staat een bezoek aan Talpa niet op de agenda.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen