Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schwarzenegger zet Oostenrijks rijbewijs om

Shownieuws

Arnold Schwarzenegger heeft beloofd zijn motorrijbewijs om te zetten, zodat het geldig is in de VS. Zondag was de gouverneur betrokken bij een aanrijding.

(Novum/AP) - Arnold Schwarzenegger heeft beloofd zijn motorrijbewijs om te zetten, zodat het geldig is in de Verenigde Staten. Zijn woordvoerder heeft dat laten weten, nadat bekend werd dat de gouverneur van de Amerikaanse staat Californië geen geldig motorrijbewijs had toen hij betrokken was bij een ongeluk. "Hij gaat stappen ondernemen om de juiste aantekening op zijn rijbewijs te krijgen."

De gouverneur is wel in het bezit van een motorrijbewijs, maar het is alleen geldig in zijn geboorteland Oostenrijk. Toen Schwarzenegger in 1968 naar de Verenigde Staten emigreerde, vroeg hij geen motorrijbewijs aan voor de staat Californië.

Zondag kwam Schwarzenegger in Los Angeles met zijn motor in aanrijding met een auto. Omdat hij geen geldig rijbewijs kon overleggen, kan hij worden bekeurd. Volgens een politiewoordvoerder gebeurde dat niet meteen, omdat de politie pas later op de plaats van het ongeluk arriveerde. De openbaar aanklager van Los Angeles kan alsnog tot vervolging voor een overtreding besluiten.

Schwarzenegger hield aan het ongeluk twaalf hechtingen in zijn lip over. Zijn zoon Patrick, die in het zijspan zat, kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen