Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Blunt leidt nominaties Brit Awards

Shownieuws

De Britse zanger James Blunt en de band Kaiser Chiefs zijn vijf keer genomineerd voor een Brit Award, de prijzen van de Britse muziekindustrie.

De Britse zanger James Blunt en zijn landgenoten van de band Kaiser Chiefs zijn vijf keer genomineerd voor een Brit Award. De prijzen worden jaarlijks aan Britse acts uitgereikt door de Britse muziekindustrie. Ook zijn er awards voor de beste internationale band of artiest. Vorig jaar wonnen onder anderen Robbie Williams, Franz Ferdinand en Gwen Stefani een Brit Award.

Kaiser Chiefs is genomineerd in de categorieën beste Britse band, beste album, beste nieuwkomer, beste live band en beste rockband. Blunt mag hopen op awards voor beste zanger, beste single ('You're beautiful'), beste popartiest en eveneens beste album en beste nieuwkomer.

Hiermee laten ze bands en artiesten als Coldplay, KT Tunstall, Franz Ferdinand en Robbie Williams achter zich, die in minder categorieën genomineerd zijn. In de internationale categorieën maken onder meer U2, Madonna, Green Day en Jack Johnson kans op een prijs. Zanger Paul Weller is dit jaar zeker van een award. Hij krijgt een 'lifetime achievement award', omdat hij volgens de organisatie de kwaliteit van Britse muziek uitdraagt.

De uitreiking vindt op 15 februari in Londen plaats en wordt gepresenteerd door radiodeejay Chris Evans.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen