Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schwarzenegger op de motor zonder geldig rijbewijs

Shownieuws

Arnold Schwarzenegger heeft geen geldig motorrijbewijs. Dit kwam aan het licht toen hij in aanrijding kwam met een auto.

(Novum/AP) - Arnold Schwarzenegger heeft geen geldig motorrijbewijs. Hij overtrad daardoor de wet toen hij zondag met zijn motor in aanrijding kwam met een auto. Dat heeft de politie van Los Angeles bekendgemaakt. De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië haalde naar eigen zeggen zijn motorrijbewijs voor hij in 1968 uit Oostenrijk naar de Verenigde Staten emigreerde, maar hij vroeg nooit een speciaal motorrijbewijs voor Californië aan. Hij zei daar gewoon niet aan te hebben gedacht.

Politiewoordvoerder Paul Vernon vertelde dat Schwarzenegger niet direct werd bekeurd, omdat de politie pas later op de plaats van het ongeluk arriveerde, maar dat de openbaar aanklager van Los Angeles alsnog tot vervolging voor een overtreding kan besluiten. Schwarzenegger hield vijftien hechtingen in zijn lippen over aan het ongeluk, dat gebeurde toen een auto achteruit de straat inreed. Schwarzeneggers 12-jarige zoon Patrick, die in een zijspan zat, bleef ongedeerd. In 2001 brak Schwarzenegger bij een motorongeluk zes ribben.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen