Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erik de Zwart stapt op als directeur Talpa Radio

Shownieuws

Erik de Zwart stapt op als directeur bij Talpa Radio. Uitlopende ambities van De Zwart en John de Mol noemt hij als reden van zijn vertrek.

Erik de Zwart stapt op als directeur bij Talpa Radio. "Het radiobedrijf staat en de plannen van John de Mol richten zich nu voornamelijk op de Nederlandse markt. Mijn ambities zijn nog steeds op meer internationale expansie gericht. Dus is het beter dat onze wegen gaan scheiden", zegt De Zwart over zijn vertrek.

De Zwart zegt 'een beetje rust te nemen na een druk leven van ruim 25 jaar'. Hij geeft aan zich daarna verder te oriënteren op de markt. "Ik heb ideeën genoeg", zo laat hij weten. De Zwart verlaat na een periode van bijna drie jaar het bedrijf.

Eerder op donderdag wilde een woordvoerder van Talpa het gerucht dat De Zwart zou opstappen 'niet bevestigen en ook niet ontkennen'. De genoemde reden voor vertrek was dat De Zwart zich niet kon 'verenigen met het idee van twee kapiteins op één schip'. Na de overname van Radio 538 door Talpa waren er twee directeuren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen