Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Republikeinen polsen Trump voor gouverneurschap'

Shownieuws

Donald Trump gaat de politiek in. Bronnen binnen de Republikeinse partij zeggen dat de miljardair overweegt om mee te doen aan de race voor het gouverneurschap.

(Novum/AP) - Gaat zakenman Donald Trump de politiek in? Volgens bronnen binnen de Republikeinse partij ligt daar inderdaad zijn ambitie.

Hij zou voor de Republikeinse partij willen meedingen naar een gouverneurschap, meldt New York Daily News. En tegenover een lokale tv-zender in New York zei Joseph Bruno, leider van de Republikeinen in de senaat, dat hij gesprekken heeft gevoerd met Trump over deelname aan de gouverneursverkiezingen.

Ook kleinere partijen zijn geïnteresseerd in samenwerking met de projectontwikkelaar en tv-persoonlijkheid. "Trump is een formidabele kandidaat voor alles waarvoor hij zich inzet", zegt Frank MacKay van de Onafhankelijkheidspartij. "Wij zouden hem graag in de race zien bij de presidentsverkiezingen in 2008 als de kandidaat van een derde partij."

De 59-jarige miljardair Trump was sponsor van zowel de Republikeinen als de Democraten, de twee grootste partijen in de Verenigde Staten. In 2000 speelde hij al met mogelijkheid om mee te doen aan de presidentsverkiezingen. Dat zou gebeuren onder de vlag van de relatief kleine Hervormingspartij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen