Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono was bang uit U2 te worden gezet

Shownieuws

Bono zegt dat hij, in zijn strijd tegen wereldhonger, zijn imago zodanig had veranderd, dat ie bang was om uit U2 gezet te worden.

(Novum/AP) - Bono's inspanningen om een einde te maken aan de honger in de wereld hebben dit jaar gezorgd voor spanningen binnen zijn band U2. Dat heeft de zanger zaterdag gezegd op de BBC. Bono zegt bang te zijn geweest dat hij door een conflict hierover uit de groep zou worden gezet.

"De rest van de band steunt mijn werk enorm, zowel financieel als geestelijk", zei Bono op de BBC. "Maar ze vinden dat U2 een rock & rollband is. En een rockgroep moet volgens hen niet saai zijn als ze op het podium staat." Volgens de zanger hield drummer Larry Mullen hem daarom met een stopwatch op zijn horloge in de gaten als hij tijdens concerten aandacht vroeg voor de honger in de wereld.

Bono zegt dat hij zich de molensteen om de nek van de band voelde als het U2-publiek niet goed op zijn oproep reageerde. "Maar gelukkig lopen er behoorlijk wat slimme mensen rond. Ik was bang dat iedereen moe van mijn verhaal zou worden, maar dat is totaal niet gebeurd. Veel mensen snappen de boodschap heel goed." De andere bandleden onderkennen dit volgens Bono nu ook.

Met Bob Geldof was Bono dit jaar de grote initiator achter de Make Poverty History-campagne en de Live8-concerten. De actie had tot doel wereldleiders te bewegen de schuldenlast van de derdewereldlanden te verminderen en een einde te maken aan de honger in de wereld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen