Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Jones wordt ridder

Shownieuws

Tom Jones wordt door de Britse koningin geridderd. De nu 65-jarige zanger uit Wales ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Britse muziek.

(Novum/AP) - Tom Jones wordt in het nieuwe jaar geridderd. De nu 65-jarige zanger ontvangt de onderscheiding uit handen van de Britse koningin Elizabeth voor zijn verdiensten voor de Britse muziek. Ook jazzmuzikant John Dankworth, modeontwerpster Vivienne Westwood en toneelschrijver Arnold Wesker mogen zich ridder gaan noemen.

De in Wales geboren Jones treedt met de benoeming toe tot een select groepje popmuzikanten dat zich 'Sir' mag noemen. Eerder werden Paul McCartney, Cliff Richard, Mick Jagger, Elton John en Beatlesproducer George Martin geridderd.

Andere koninklijke onderscheidingen gingen onder anderen naar iPod- en iMac-ontwerper Jonathan Ive en acteur Robbie Coltrane (bekend als Hagrid uit de films rond Harry Potter). Ook enkele reddingswerkers die tijdens de aanslagen in Londen actief waren, ontvangen van de koningin een onderscheiding.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen