Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Ashcroft uit kritiek op Bush

Shownieuws

De nieuwe plaat van Richard Ashcroft staat vol met kritiek op de Amerikaanse president George Bush. Dat vertelt de voormalig zanger van The Verve aan NME.com.

De nieuwe plaat van Richard Ashcroft staat vol met kritiek op de Amerikaanse president George Bush. Dat vertelt de voomalig zanger van The Verve aan nme.com.

'Keys tot the world' is het derde soloalbum van Ashcroft. De cd ligt 23 januari in de winkels. Volgens de Britse zanger is het zijn meest politieke album tot nu toe. Met de cd zou hij duidelijk willen maken dat Bush en andere conservatieven de wereld niet beter maken.

Ashcroft plaatst op de nieuwe cd ook vraagtekens bij het geloof. In het lied 'Why not nothing' vraagt de zanger zich af waarom de wereld zo conservatief en religieus is geworden. "Het is geen atheïstisch lied. Ik wil alleen maar duidelijk maken dat er ook mensen zijn die het niet nodig vinden fanatiek in iets te geloven."

Richard Ashcroft trad 7 juli op in het Gelredome in Arnhem als voorprogramma van Coldplay. Dat was de dag van de bomaanslagen in Londen.

In de jaren '90 brak Ascroft door met The Verve. 'Bitter sweet sympfony' uit 1997 is het meest bekende lied van de band. Tijdens het Live 8-concert in Hyde Park voerde Ashcroft dit nummer op met Coldplay.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen