Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruim 300 inzendingen voor Oscarnominatie

Shownieuws

Meer dan driehonderd films dingen volgend jaar mee voor een Oscarnominatie in de categorie 'beste film'. Voor het eerst in 32 jaar zijn zoveel films ingezonden.

(Novum/AP) - Meer dan driehonderd films dingen volgend jaar mee voor een Oscarnominatie in de categorie 'beste film'. Het is voor het eerst in 32 jaar dat zo veel films zijn ingezonden. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft de stembiljetten voor de beste film deze week naar de 5.798 stemgerechtigden gestuurd. De filmkenners moeten een keuze maken uit 311 films.

De stembiljetten moeten voor 21 januari naar de 'academy' zijn teruggestuurd. Tien dagen later worden de Oscarnominaties bekendgemaakt. De Oscars zelf worden op 5 maart uitgereikt in het Kodak Theatre in Hollywood. De belangrijke filmprijzen worden dit jaar voor de 78e keer vergeven.

Volgens een woordvoerder van Oscaruitreiking zijn er zo veel inzendingen vanwege de vele documentaires die dit jaar zijn verschenen. Zo verschenen relatief veel films die waren uitgesteld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen