Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chirac bemoeide zich met casting 'Da Vinci code'

Shownieuws

De Franse president Chirac heeft een bevriende actrice aangeprezen voor de hoofdrol in de 'The da Vinci code'. De makers waren niet gevoelig voor zijn tip.

De Franse president Chirac heeft een bevriende actrice aangeprezen voor de hoofdrol in de 'The da Vinci code'. Dat meldt Trouw vrijdag naar aanleiding van een interview met de makers van de film in Newsweek. Chirac nodigde een jaar geleden regisseur Ron Howard en producent Brian Gazer uit 'om even dag te zeggen'. De begroeting liep uit op een uitgebreid gesprek waarin hij hen wees op de beste vriendin van zijn dochter voor de rol van Sophie Neveu, het belangrijkste vrouwelijke personage. Vermoedelijk ging het om actrice Sophie Marceau.

Chirac zou eveneens hebben gevraagd of zijn goede kennis Jean Reno, die de rol van de Franse detective Bezu Fache speelt, wel genoeg betaald kreeg. 'Gelukkig was het contract met Reno al getekend", zegt Ron Howard. De regisseur was overigens ongevoelig voor de tips van Chirac. De rol van Sophie ging naar Audrey Tautou.

Chirac ontkent zich met de casting van de film te hebben bemoeid. Volgens zijn woordvoerder ontvangt hij vaak artiesten en 'praat dan graag over hetgeen Frankrijk op artistiek gebied te bieden heeft'.

'The da Vinci code'gaat in mei volgend jaar in Nederland in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen