Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brigitte Kaandorp blij verrast met Gouden Harp

Shownieuws

Brigitte Kaandorp is verbaasd dat zij de Gouden Harp krijgt. "Ik heb altijd van mezelf gezegd dat ik geen zangeres ben", zei de 43-jarige cabaretière.

Brigitte Kaandorp is verbaasd dat zij de Gouden Harp krijgt. "Ik heb altijd van mezelf gezegd dat ik geen zangeres ben", zei de 43-jarige cabaretière dinsdag in RTL Boulevard. Ze vertelde ook dat zij nooit zangles heeft gekregen. Kaandorp krijgt de Gouden Harp voor haar verdiensten op het gebied van de lichte muziek.

De Gouden Harp geldt als een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen. De prijs wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse musici. De eerste Gouden Harp werd in 1962 uitgereikt. In het verleden wonnen onder anderen Frans Bauer en Trijntje Oosterhuis. De winnaars van vorig jaar waren Lennette van Dongen, Jan Akkerman en Friso Wiegersma. Het aantal winnaars varieert per jaar.

De winnaars krijgen de prijs op 6 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala in Bussum. Tijdens het gala worden ook de Zilveren Harpen uitgereikt. Deze prijzen zijn voor veelbelovende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De winnaars zijn dit jaar Stevie Ann, Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite.

Op de gala-avond wordt ook de Exportprijs uitgereikt. Deze prijs is een onderscheiding voor de internationaal meest succesvolle Nederlandse artiest. De winnaar van deze prijs wordt over twee weken bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen