Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ferry Maat eerste dj met Gouden Harp

Shownieuws

Deejay Ferry Maat van Radio Veronica is de eerste diskjockey die een Gouden Harp krijgt. Maat krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek.

Diskjockey Ferry Maat van Radio Veronica is de eerste dj die een Gouden Harp krijgt. Maat ontvangt de prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek met zijn programma de Soulshow. Het programma startte in 1972 bij Radio Noordzee Internationaal.

Behalve Maat krijgen cabaretière Brigitte Kaandorp en zanger Guus Meeuwis een Gouden Harp. Directeur Jerney Kaagman van Conamus maakte de winnaars dinsdag bekend in het Radio 2-programma Schiffers fm. Voor de Gouden Harp komen personen in aanmerking die zich tijdens hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek.

De Gouden Harp geldt als een van de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen. De prijs wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse muziek.

De eerste Gouden Harp werd in 1962 uitgereikt. In het verleden wonnen onder anderen. Frans Bauer en Trijntje Oosterhuis. De winnaars van vorig jaar zijn Lennete van Dongen, Jan Akkerman en Friso Wiegersma. Het aantal winnaars varieert per jaar en wordt gekozen door een jury.

De winnaars krijgen de prijs op 6 februari uitgereikt tijdens het Harpen Gala in Bussum. Tijdens het gala worden ook de Zilveren Harpen uitgereikt. Deze prijs is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De winnaars zijn dit jaar Stevie Ann, Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite.

Op de gala-avond wordt ook de Exportprijs uitgereikt. Deze prijs is een onderscheiding voor de internationaal meest succesvolle Nederlandse artiest. De winnaar van deze prijs wordt over twee weken bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen