Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blowers doen IQ-test onder invloed

Shownieuws

Blowers maken woensdag stoned de Nationale IQ Test 2006 van BNN. Vijftig mensen maken een IQ-test voor- en nadat ze drie joints hebben gerookt.

Gebruikers van softdrugs maken woensdag onder invloed de Nationale IQ Test 2006 van omroep BNN. De blowers maken 's middags nuchter hun eerste test. Vervolgens mogen ze drie joints roken. 's Avonds maken ze de test stoned tijdens een rechtstreekse uitzending.

In de studio is een arts aanwezig om in te grijpen bij problemen. De vijftig blowers krijgen concurrentie van deze groepen: gothics, vuilnismannen, uitvinders, 'quiztoeristen' (mensen die tv-spelletjes aflopen) en een aap.

Orang-oetang Sandy, uit de Apenheul, doet mee onder begeleiding van Sophie Hilbrand. BNN wil met deze deelneemster uitzoeken of een aap slimmer is dan de domste bekende Nederlander.

Naast deze groepen zijn in de studio negen bekende Nederlanders aanwezig. Dit zijn Chris Tates, Hanny en Ton Veerkamp, Esther Vergeer, Horace Cohen, Bert Bakker, Martine Prenen, Esther Duller en Prem Radhakishun. De Nationale IQ Test wordt dit jaar voor de zesde keer uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen