Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brokeback mountain winnaar Critics' Choice Awards

Shownieuws

De film 'Brokeback mountain' heeft de meeste prijzen ontvangen bij de uitreiking van de door Amerikaanse filmcritici toegekende Critics' Choice Awards.

(Novum/AP) - De film 'Brokeback mountain' heeft de meeste prijzen ontvangen bij de uitreiking van de zogeheten Critics' Choice Awards. De prijzen, die worden toegekend door Amerikaanse filmcritici, worden jaarlijks toegekend.

De film van de Taiwanese regisseur Ang Lee werd in Santa Monica onderscheiden als beste film. Lee kreeg de prijs voor beste regisseur en actrice Michelle Williams kreeg een award voor haar bijrol in de film. De prijs voor beste bijrol moet ze delen met Amy Adams voor haar rol in 'Junebug'. De award voor beste acteur ging naar Philip Seymour Hoffman voor zijn rol in de film 'Truman Capote.'

Acteur George Clooney nam uit handen van Julia Roberts de 'Freedom Award' in ontvangst voor zijn film 'Good night, and good luck'. Het was de eerste keer dat de actrice in het openbaar verscheen sinds november 2004, toen haar tweeling werd geboren.

De prijs voor beste actrice ging naar Reese Witherspoon. Ze kreeg de award voor haar rol in de film 'Walk the line.' De onderscheiding voor beste jonge acteur ging voor de tweede keer op rij naar de 13-jarige Freddie Highmore, dit keer voor zijn rol in 'Charlie and the chocolate factory.' Vorig jaar won hij de prijs voor zijn rol in 'Finding Neverland'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen