Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Meezing Bioscoop' gaat grens over

Shownieuws

De Nederlandse 'Meezing Bioscoop' is een succes en wordt een exportproduct. In het voorjaar gaat de 'Meezing Sound of music' in première in Antwerpen.

De Nederlandse 'Meezing Bioscoop' wordt een exportproduct. In het voorjaar gaat de 'Meezing Sound of music' in première in Antwerpen. De Belgische interesse is ontstaan door een dvd-release van de film. "Via de dvd kreeg de pers in België lucht van onze plannen. Toen is het heel snel gegaan", zegt bedenker en organisator Aernoud Florijn.

Florijn, die de onderdelen van de show in Nederland aan elkaar praat, gaat niet mee naar België. "Daar zitten ze niet te wachten op een Hollandse presentator. We hebben gekozen voor Alexander van Bergen, een bekende Vlaming", vertelt Aernoud aan Novum Nieuws.

De Meezing Bioscoop heeft hetzelfde principe als karaoke. De originele film wordt vertoond en het publiek zingt mee. Daarnaast ontvangt iedere bezoeker een tasje met artikelen die nodig zijn tijdens de film. Wie verkleed naar de voorstelling komt, maakt kans op een prijs.

Volgend jaar gaat in Nederland de 'Meezing Grease' van start, vertelt Florijn. Ook is hij bezig met een nieuw concept binnen het meezingproject. "We beginnen 'Nederland Zingt', een soort Hollandse variant op het succesvolle Vlaamse project 'Vlaanderen Zingt'", licht Aernoud toe. "Denk bijvoorbeeld aan bekende Songfestivalliedjes of 'Maria' uit de West Side Story."

De Meezing Bioscoop toert tot en met mei door Nederlandse theaters met meer dan zestig voorstellingen van de film 'Ja zuster, nee zuster'en 'The sound of music'. De 'Meezing Sound of music' gaat op 2 april in de Antwerpse Zaal Elckerlyc in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen