Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uniek materiaal Earth and Fire gevonden

Shownieuws

Uniek materiaal van de Haagse popgroep Earth and Fire is door oud-drummer Cees Kalis teruggevonden. De banden bevatten materiaal uit de periode 1968-1970.

Uniek materiaal van de Haagse popgroep Earth and Fire is teruggevonden door oud-drummer Cees Kalis. De banden bevatten materiaal uit de periode 1968-1970, onder meer demo's van 'My world's on fire' en 'I see a wood'. Ook zijn banden met een deel van de live-optredens met zangeres Manuela Berloth teruggevonden.

De opnames met Berloth zijn uniek. Verder is geen materiaal van Earth and Fire met de zangeres bewaard gebleven. Berloth werd in 1969 vervangen door Jerney Kaagman. Kaagman, nu vooral bekend als jurylid van Idols, werd het boegbeeld van de band.

De kwaliteit van de demo's is slecht. Op de website van de groep is een minuut van de demo 'My world's on fire' te downloaden. Het is niet bekend wat verder met het materiaal gaat gebeuren.

Earth and Fire, opgericht in 1968, had succes met de single 'Seasons' uit 1970. Het nummer werd geschreven door Golden Earring-gitarist George Kooymans. In 1972 scoorde de band een nummer 1-hit met 'Memories'. Het nummer 'Weekend' uit 1979 was een internationale hit. In 1983 viel de groep uit elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen