Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderfavoriet moet in VS plaatsmaken voor horror

Shownieuws

De lowbudget film 'Hostel' heeft in zijn openingweekeinde de kinderfavoriet 'The chronicles of Narnia' van de eerste plek in de Amerikaanse boxoffice gestoten.

(Novum/AP) - De lowbudget film 'Hostel' heeft in zijn openingweekeinde de kinderfavoriet 'The chronicles of Narnia' van de eerste plek in de Amerikaanse boxoffice gestoten. De horrorfilm bracht met ruim zestien miljoen euro vier keer zoveel geld op als waarvoor de film is gemaakt.

'Narnia' moet het doen met de tweede plaats op de lijst en een opbrengst van bijna dertien miljoen euro. Daarmee bedraagt de totaalopbrengst van de film een maand na de release ongeveer 208 miljoen euro.

'Hostel' gaat over twee Amerikaanse jongens die als rugzaktoerist door Europa trekken. Wat een gemoedelijk tripje moet worden, loopt uit op een nachtmerrie wanneer ze op de verkeerde plaats overnachten. De door Quintin Tarantino geproduceerde film is vanaf 27 april ook in Nederland te zien.

'King Kong' staat derde op de Amerikaanse lijst van films met de hoogste omzetten. Met een opbrengst van ongeveer tien miljoen euro scoort de film drie weken na de release beneden de verwachting van de makers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen