Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belafonte steunt anti-Amerikaanse president Chavez

Shownieuws

De Amerikaanse zanger Harry Belafonte heeft zijn steun uitgesproken aan de Venezolaanse president Chavez, een tegenstander van de Amerikaanse president Bush.

(Novum/AP) - De Amerikaanse zanger Harry Belafonte heeft zijn steun uitgesproken aan de Venezolaanse president Chavez, een tegenstander van de Amerikaanse president George W. Bush. De 78-jarige artiest leidde een Amerikaanse delegatie die zaterdag meer dan zes uur sprak met president Hugo Chavez. Acteur Danny Glover was een van zijn reisgenoten.

Zondag was Belafonte te gast in een programma dat Chavez zowel op radio als televisie uitzendt. Daarin noemde de zanger Bush 'de grootste tiran en terrorist ter wereld'. "Wij komen u hier vertellen: niet honderden, niet duizenden, maar miljoenen uit het Amerikaanse volk steunen uw revolutie."

Belafonte uitte zijn solidariteit met de zogeheten Bolivariaanse revolutie van Chavez. Die revolutie bestaat uit een reeks hervormingen, zoals de nationalisatie van land. Zijn aanhangers zien Chavez als een strijder voor de armen en als iemand die schoon schip maakt na decennia van corrupt bestuur. Tegenstanders betichten hem ervan een communistische dictatuur te willen vestigen.

Vooral vanuit de Verenigde Staten wordt Chavez bekritiseerd. Onder zijn leiding heeft Venezuela banden aangehaald met gekende vijanden van Amerika als Cuba en Iran.

Belafonte werkte in de jaren zestig samen met burgerrechtenactivist Martin Luther King. Vorig jaar ondertekende hij een manifest tegen de Amerikaanse regering. Daarin wordt opgeroepen tot de onmiddellijke invrijheidstelling van vijf Cubaanse agenten die in afwachting van een nieuw proces in de VS worden vastgehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen