Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmakers tegen hoger wachtgeld

Shownieuws

De filmwereld laakt het beleid van Sociale Zaken. Filmmakers zijn tegen de verhoging van de wachtgeldpremie in de culturele sector bij korte contracten.

De filmwereld laakt het beleid van minister van Sociale Zaken Aart Jan De Geus (CDA). De onvrede van de Federatie Filmbelangen richt zich op de beslissing van de minister om de wachtgeldpremie in de culturele sector bij korte contracten te verhogen. Dat schrijft de Volkskrant maandag.

Het ministerie verhoogt de wachtgeldpremie van 5,18 procent naar 11,37 procent. De maatregel moet ertoe leiden dat werkgevers arbeidscontracten met een langere looptijd afsluiten. Volgens voorzitter Jaap Nieuwenhuis van de belangenorganisatie van filmprofessionals gaat dat voor zijn sector niet op. "In de filmproductiesector bestaan geen structureel gefinancierde werkgevers die werknemers voor een langere periode werk kunnen bieden", zegt Nieuwenhuis.

De Federatie Filmbelangen verzoekt de minister de premieverhoging terug te draaien. Aan staatssecretaris van Cultuur Medy Van der Laan (D66) is om ondersteuning van dit verzoek gevraagd, omdat de premieverhoging ten koste zou gaan van de door haar ministerie ter beschikking gestelde subsidies.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen