Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Honderdduizend bezoekers voor 'Michelangelo'

Shownieuws

De tentoonstelling 'Michelangelo' is met ruim 97 duizend bezoekers de best bezochte tentoonstelling ooit in de geschiedenis van het Teylers Museum in Haarlem.

De tentoonstelling 'Michelangelo' is de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het Teylers Museum in Haarlem. De expositie met schetsen van de renaissanceschilder is zondag afgesloten met ruim 97 duizend bezoekers. De bezoekers wisten de tentoonstelling te waarderen: 93 procent gaf een cijfer van een 8 of hoger.

De tentoonstelling wordt niet verlengd, omdat de 89 tekeningen erg kwetsbaar zijn. De tekeningen, die afkomstig zijn uit de collecties van het Teylers Museum, het British Museum in Londen en het Ashmolean Museum in Oxford, verhuizen nu naar Londen. Daar zijn ze van maart tot en met juni te zien in het British Museum.

De Italiaanse renaissanceschilder, beeldhouwer en dichter Michelangelo leefde van 1475 tot 1564. Tot zijn beroemdste werken behoort de plafondschildering in de Sixtijnse Kapel in Rome, waaraan hij vijf jaar werkte. In Haarlem was daarvan een virtuele presentatie te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen