Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dubbelalbum Red Hot Chili Peppers bijna klaar

Shownieuws

Het dubbelalbum van de Amerikaanse band Red Hot Chili Peppers is bijna klaar. Volgens de band ligt 'Stadium arcadium' vanaf april in de winkels.

Het dubbelalbum van de Red Hot Chili Peppers is bijna klaar. Volgens de band ligt 'Stadium arcadium' vanaf april in de winkels. In eerste instantie wilde de Amerikaanse band een trilogie maken, waarbij elke zes maanden een deel zou uitkomen. Zanger Anthony Kiedis vreest dat het dan te lang duurt voor de trilogie is volbracht. Dat meldt muzieksite NME zondag.

"Drie albums leek ons wel speciaal en we stonden helemaal achter het idee", zegt hij op de site. "Maar toen realiseerden we ons dat de laatste plaat dan pas over twee jaar uit zou komen, terwijl de muziek nu moet worden gehoord. Daarbij, tegen die tijd hebben we nieuwe nummers."

De eerste single van het album heet 'Danni California'. Dit karakter werd eerder door de muzikanten bezongen in het nummer 'By the way'.

De band Red Hot Chili Peppers werd bij het grote publiek bekend toen in 1991 de cd 'Blood sugar sex magik' uitkwam. Op deze plaat staat het beroemde nummer 'Under the bridge', waarin Kiedis zijn drugsverslaving bezingt. Naast Kiedis bestaat de band uit Michael 'Flea' Balzary, Chad Smith en John Frusciante.

De band heeft een tournee gepland, maar het is nog niet bekend waar en wanneer de concerten gaan plaatsvinden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen