Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kapranos haalt uit naar Liam Gallagher

Shownieuws

Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos vindt Liam Gallagher van Oasis 'een neurotisch schoolmeisje'. Gallager liet zich eerder negatief uit over Kapranos.

Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos vindt Liam Gallager van Oasis 'een neurotisch schoolmeisje'. Dat meldt muzieksite NME zondag. Kapranos deed de uitspraak nadat Gallagher Franz Fedinand met homoband Right Said Fred vergeleek. In verschillende interviews naar aanleiding van de release van Oasis' nieuwe album 'Don't believe the truth', sprak Gallagher zich negatief uit over bands als Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs en Bloc Party.

Kapranos reageerde in eerste instantie niet op de uitspraken van Gallagher. Hij besloot dat nu wel te doen omdat hij het 'ongelooflijk' vindt dat Gallagher de kranten haalt door 'irritant te zijn'. "Hij klinkt als een extreem angstig en neurotisch schoolmeisje dat denkt dat ze jongere en knappere concurrentie heeft en op alles en iedereen om zich heen afgeeft", zegt Kapranos.

De zanger denkt dat Gallagher vooral jaloers is op vernieuwende en succesvolle bands als Kaiser Chiefs en Bloc Party. "Iedereen die goede muziek maakt kan op zijn venijnige opmerkingen rekenen", denkt Kapranos. "Ik kan me er niet druk om maken. Het klinkt als goedkoop gezeik van een enorme neuroot."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen