Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Tiger Woods mag hopen op lidmaatschap golfclub'

Shownieuws

Golfer Tiger Woods mag hopen op een lidmaatschap van de golfclub waar hij net een nieuw landgoed heeft gekocht. De club heeft een strikt toelatingsbeleid.

De Amerikaanse golfer Tiger Woods mag hopen dat hij wordt toegelaten tot de golfclub op Jupiter Island. Woods kocht eerder deze week een landgoed op het exclusieve eiland, maar bij de Jupiter Island Golf Club voegen ze liever geen bekende mensen aan het ledenbestand toe. De secretaresse van de club meent dat niet iedereen zomaar lid kan worden. "Er is een lange wachtlijst en je wordt uitgenodigd om lid te worden", vertelt ze tegen de Britse onlinekrant The Telegraph.

Of Woods door de club wordt uitgenodigd, valt te betwisten. "Ze zijn zo bescheiden en pretentieloos als mogelijk is", zegt een buurtbewoner. "Geen sterren, beroemdheid, publiciteit of pers."

Volgens de krant kocht de golfer het landgoed voor 54 miljoen dollar (bijna 44,5 miljoen euro). Afgezien van een lidmaatschap van de golfclub kan Woods wel gebruik maken van vier huizen, een tennisbaan, een basketbalveld en zijn eigen putting green. De lokale makelaar verwacht dat Woods het woonhuis tegen de vlakte gaat gooien. "Het is in goede conditie, maar ik denk dat als iemand zoveel geld neerlegt, zijn eigen signatuur op het geheel wil drukken."

Jupiter Island ligt ten noorden van de stad Miami in de Amerikaanse staat Florida. Het eiland wordt door het Amerikaanse tijdschrift Forbes bestempeld als 's werelds duurste postcode. Tiger en zijn vrouw Elin mogen dan ook verschillende sterren tot hun buren rekenen. Celine Dion bezit er een huis en ook zijn golfcollega's Nick Price en Greg Norman wonen er.

Naast zijn nieuwste aanwinst heeft Woods huizen in de staten Californië, Wyoming en in het thuisland van zijn vrouw, Zweden. Zijn banksaldo laat dergelijke bezittingen wel toe. Woods verdiende vorig jaar 128 miljoen dollar (ruim 105 miljoen euro).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen