Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bart in 't Hout nieuwe directeur RTL

Shownieuws

Bart in 't Hout is benoemd tot algemeen programmadirecteur van RTL Nederland en lid van de hoofddirectie. Hij is verantwoordelijk voor het programmabeleid.

Bart in 't Hout is benoemd tot algemeen programmadirecteur van RTL Nederland en lid van de hoofddirectie. Dat maakte RTL Nederland donderdag bekend. In 't Hout is verantwoordelijk voor het programmabeleid van RTL 4, RTL 5 en RTL 7. Hij is benoemd per 1 januari.

Volgens RTL Nederland heeft In 't Hout (57) een indrukwekkende staat van dienst als omroepman. Hij begon in 1971 bij de Avro, waar hij eindredacteur van de actualiteitenrubriek was en later verantwoordelijk werd voor alle informatieve programma's en grote evenementen op radio en televisie. Tweemaal was hij directeur televisie bij een productiebedrijf, eerst bij Stokvis Producties en later bij Joop van den Ende TV Producties.

In 1993 trad hij in dienst als adjunct-programmadirecteur bij RTL 5. Sinds 1995 werkte hij bij de SBS-groep, met ingang van 2003 als algemeen directeur. Deze functie legde hij in verband met ziekte na een jaar neer.

Nu hij is hersteld, kijkt In 't Hout uit naar een nieuwe periode van werken in een zeer professionele grote organisatie, zegt hij. "Het is ook uitdagend om in deze tijd van grote veranderingen en aanstormende concurrentie leiding te geven aan een sterke creatieve groep."

Algemeen directeur Fons van Westerloo van RTL Nederland zegt bijzonder verheugd te zijn met de komst van in 't Hout. "Wij hebben in de afgelopen dertig jaar vele jaren zeer vruchtbaar samengewerkt. Ik zie uit naar een hernieuwde samenwerking in een spannende omroeptijd, waarin de concurrentie alleen maar zal toenemen en ook binnen RTL Group nieuwe doelgroepkanalen zullen ontstaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen