Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cd-verkoop in Amerika gedaald met acht procent

Shownieuws

De cd-verkoop in Amerika is dit jaar met acht procent afgenomen. In totaal werd in Amerika voor 602,2 miljoen dollar (507 miljoen euro) aan cd's verkocht.

(Novum/AP) - De Amerikaanse cd-verkoop is dit jaar met bijna acht procent afgenomen. In totaal werd het afgelopen jaar in Amerika voor 602,2 miljoen dollar (507 miljoen euro) aan cd's verkocht. In 2004 was dat nog 650,8 miljoen dollar (548 miljoen euro). Dat blijkt uit verkoopcijfers die woensdag bekend werden gemaakt.

De sterke omzetstijging van legale downloadsites zorgde voor een positief geluid in de Amerikaanse muziekindustrie. Dit jaar verkochten deze internetwinkels voor 332,7 miljoen dollar (280 miljoen euro) aan muziek. Dit betekende een toename van 148 procent. Een jaar eerder was 134,2 miljoen dollar (113 miljoen euro) omgezet.

Het best verkopende album in Amerika was dit jaar 'The massacre' van 50 Cent met 4,8 miljoen exemplaren. 'The emancipation of Mimi' van Mariah Carah (4,6 miljoen exemplaren) en 'Breakaway' van Kelly Clarkson (3,3 miljoen exemplaren) eindigen op de tweede en derde plaats in de lijst van best verkopende albums.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen