Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' levert meeste geld op

Shownieuws

'Brokeback mountain' heeft in het weekeinde in Amerika relatief gezien het meeste geld opgeleverd. Per bioscoop was de film goed voor meer dan elfduizend euro.

(Novum/AP) - 'Brokeback mountain' heeft in het kerstweekeinde in de Amerikaanse bioscopen relatief gezien het meeste geld opgeleverd. Per bioscoop was het liefdesdrama over twee homoseksuele cowboys goed voor gemiddeld meer dan elfduizend euro. Daarmee liet de film 'King Kong' (7800 euro) en 'The chronicles of Narnia' (6900 euro) achter zich.

De vraag is of 'Brokeback mountain' dit goede gemiddelde kan vasthouden. De productie van Ang Lee was rond de kerstdagen alleen nog maar te zien in de grote steden. De verwachting is dat het publiek in de kleinere steden meer moeite heeft met de controversiële film.

De film is genomineerd voor zeven Golden Globes, de filmprijzen die worden gezien als graadmeters voor de Oscar-uitreiking. De uitreiking van de prijzen is 16 januari in Beverly Hills. De show wordt live uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen