Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veronica zendt adoptieshow uit

Shownieuws

Veronica gaat de Amerikaanse adoptieshow 'Who's your daddy?' uitzenden. In elke aflevering moet een kandidate uit een aantal mannen haar vader halen.

De in Amerika veelbesproken adoptieshow 'Who's your daddy?' is vanaf januari te zien op de Nederlandse televisie.

In 'Who's your daddy?' krijgen zes heel uiteenlopende vrouwen die als kind zijn geadopteerd na vele jaren de mogelijkheid om met hun biologische vader te worden herenigd. Daarvoor moet iedere vrouw uit een groep van acht mannen haar vader zien te halen. Hij draaft op tussen zeven acteurs die zich uitgeven voor hem. Kiest zij voor haar echte vader, dan verdient zij honderdduizend dollar (ruim 84 duizend euro). Wanneer de kandidate kiest voor een van de acteurs, dan gaat hij er met de geldprijs vandoor.

In Amerika hebben adoptiebureaus het programma bekritiseerd. 'Who's your daddy?' zou een emotioneel proces trivialiseren. Een Amerikaanse krant noemde de serie 'een nieuw dieptepunt in realityprogramma's'.

Een van de kandidates is ex-pornoactrice T.J. Myers. Zij had niet verwacht dat er zo'n ophef over het programma zou ontstaan, zegt zij in een Amerikaanse krant.

Veronica-woordvoerster Wietske van Rooij noemt 'Who's your daddy?' 'ons meest spraakmakende programma dit seizoen'. Van Rooij kan moeilijk inschatten of er ook in Nederland protesten vanuit de samenleving zullen komen. Zij vergelijkt het programma met de RTL-datingshow 'Herken de homo', waarin een vrijgezelle vrouw moet kiezen uit een aantal mannen. Zij weet niet wie homoseksueel is en wie hetero.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen