Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oplichter 'Will Smith' naar gevangenis

Shownieuws

Een man die de identiteit van acteur Will Smith had gebruikt om er creditcardrekeningen mee te openen, krijgt twee jaar cel.

(Novum/AP) - Een man die de identiteit van zanger en acteur Will Smith had gebruikt om er creditcardrekeningen mee te openen, heeft een gevangenisstraf van twee jaar gekregen. De 45-jarige Carlos Lomax liet voor een bedrag van bijna 28 duizend euro aan rekeningen oplopen op naam van William C. Smith, de officiële naam van de 'Fresh prince of Bel Air'-ster.

Lomax was eerder voorwaardelijk vrijgelaten op voorwaarde dat hij alle gedupeerden schadeloos zou stellen en niet meer zou frauderen. De rechter in Pittsburgh besliste dinsdag dat de man niet meer in aanmerking komt voor voorwaardelijke invrijheidstelling omdat hij onmiddellijk na zijn vrijlating in zijn oude gewoonte verviel.

Het was niet de eerste keer dat de zogenaamde Will Smith de identiteit van een bekende Amerikaan gebruikte om kredieten te verkrijgen. Eerder bouwde hij een schuld van ruim 68 duizend euro op met een creditcard op naam van basketballer Steve Smith.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen