Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boek op komst over Libertines

Shownieuws

Een nieuw boek over de Britse band The Libertines is in de maak. Ex-zanger Pete Doherty is bekend van zijn relatie met Kate Moss en zijn drugsverslaving.

Een nieuw boek over de Britse band The Libertines is in de maak. Het beslaat de periode van de eerste ontmoeting van bandleden Pete Doherty en Carl Barat tot aan de herfst van dit jaar. Het boek komt uit op 23 februari en is geschreven door Anthony Thornton, journalist bij het Britse muziekblad NME. De foto's zijn van Roger Sargent. De laatste drieënhalf jaar hebben de journalisten de band gevolgd en foto's van ze genomen.

De band heeft een veelbewogen geschiedenis. Ex-zanger Pete Doherty is vooral bekend van zijn relatie met model Kate Moss en zijn drugsverslaving. Zijn verslaving leidde ertoe dat hij uit The Libertines werd gezet. In september kreeg Doherty een waarschuwing van de politie toen hij dronken en in het bezit van alcohol door de straten van de Engelse stad Dundee City slenterde. In februari raakte de zanger tijdens een concert slaags met de gitarist van zijn nieuwe band, de Babyshambles.

Doherty heeft in 2003 zes maanden in de gevangenis gezeten voor roof uit het huis van zijn toenmalige mede-bandlid Barat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen