Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter betaalt ouders Vietnamese meisjes

Shownieuws

Gary Glitter heeft de ouders van twee meisjes geld betaald in ruil voor hun samenwerking. De 61-jarige Glitter werd op 19 november gearessteerd in Vietnam.

De voormalige Britse glamrocker Gary Glitter heeft de ouders van twee meisjes geld betaald in ruil voor hun samenwerking. De samenwerking bestaat eruit dat de ouders voor Glitter gunstige verklaringen afleggen en de rechtbank schriftelijk verzoeken de zaak tegen hem te seponeren. Dit heeft zijn advocaat, Le Thanh Kinh, woensdag bekend gemaakt. Glitter werd op 19 november in het zuiden van Vietnam gearresteerd op verdenking van het hebben van seks met minderjarige meisjes.

Kinh zei dat Glitter de families van een 11-jarig en een 12-jarig meisje elk tweeduizend dollar (ruim vijtienhonderd euro) heeft betaald. Als de zaak voor de rechter komt, krijgt Glitter vanwege dit gebaar misschien een lichtere straf, aldus Kinh.

De 61-jarige Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is, werd vorige maand aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Bangkok. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van de kustplaats Vung Tau, waar hij sinds maart een huis huurde.

Volgens de politie zijn er inmiddels verklaringen van vijf minderjarige meisjes met wie Glitter seks zou hebben gehad. Glitter had in Vietnam een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning lopen. In 1999 werd hij veroordeeld in Groot-Brittannië wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft had uitgezeten. Hij ging later naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen