Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Phil Collins onder vuur om verkoop muziekstudio

Shownieuws

Phil Collins wil de Parr Street Studio in Liverpool verkopen aan een projectontwikkelaar die de muziekstudio plat wil gooien en de bestemming gaat wijzigen.

Phil Collins ligt onder vuur omdat hij de Parr Street Studio wil verkopen aan een projectontwikkelaar die de muziekstudio in Liverpool plat wil gooien en er een appartementencomplex wil bouwen. Dit meldt de Britse krant The Times. De muziekstudio is in het bezit van Hit & Run, de onroerendgoedmaatschappij van Collins en zijn oud-Genesis-collega's Mike Rutherford en Tony Banks. Hij wordt gezien als een belangrijk stuk van de muzikale erfenis van Liverpool. Verschillende mensen in de muziekindustrie proberen het trio nu op andere gedachten te brengen.

Gemeenteraadslid Warren Bradley ziet het verdwijnen van de studio als een verlies. "Het zou ontzettend droevig zijn als de Parr Street Studio plaats moet maken voor appartementen. Deze zijn er naar mijn mening al genoeg. Ik wil dat de creatievelingen naar Liverpool blijven komen om hun albums op te nemen." Een woordvoerder van Hit & Run meent dat de studio in verval is en zegt dat het grootste gedeelte van het gebouw niet meer in gebruik is.

In de twaalf jaar dat de Parr Street Studio bestaat, werden er verschillende goedverkochte albums opgenomen. Coldplay nam al zijn platen hier op en ook bands als The Stereophonics, Pulp en Take That maakten gebruik van de studio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen