Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee scholen claimen bezit Narnia-kast

Shownieuws

Twee Amerikaanse scholen zeggen de kast in hun bezit te hebben waarop schrijver C.S. Lewis de kledingkast in zijn eerste kroniek over Narnia baseerde.

Twee Amerikaanse scholen zeggen de kast in hun bezit te hebben waarop schrijver C.S. Lewis de kledingkast in zijn boek 'The chronicles of Narnia: The lion, the witch and the wardrobe' baseerde. Dit meldt de Amerikaanse krant Los Angeles Times maandag. Beide scholen zeggen dat hun kast van de auteur was, maar duidelijk bewijs hiervoor is er niet.

Volgens het Wheaton College heeft een economieleraar van deze school in 1973 een kast gekocht op een veiling. De vader van de auteur zou het meubelstuk gemaakt hebben en Lewis zou uit deze kast zijn inspiratie hebben gehaald voor de magische kast in zijn boek. De kast staat in de bibliotheek van de school met het bijschrift 'We zijn niet verantwoordelijk voor het verdwijnen van mensen'. Het Westmont College meent dat het opbergmeubel op de afdeling Engels van deze school beter past bij de beschrijving van Lewis.

C.S. Lewis schreef 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' in 1950. In het boek ontdekken de kinderen Lucy, Edmund, Susan en Peter Pevensie een magische kledingkast in het huis van een professor. Via de kast belanden de kinderen in de wereld van Narnia, waar het altijd koud is doordat de Witte Heks een vloek heeft uitgesproken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen