Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse komiek speelt Hitler

Shownieuws

Na de controverse rond 'Der Untergang' gaan Duitse filmmakers nu ook een comedy over Hitler maken. De dictator wordt gespeeld door komiek Helge Schneider.

Na 'Der untergang' gaan Duitse filmmakers nu een comedy over Hitler maken. Dat meldt de Duitse Bild. Volgens de krant is het de eerste keer in de Duitse filmgeschiedenis dat een lachfilm wordt gemaakt over de dictator die tussen 1933 en 1945 regeerde.

In 'Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler' ('De werkelijk meest ware waarheid over Adolf Hitler') wordt de Führer gespeeld door de 50-jarige Helge Schneider. Verder speelt Klaus Maria Brandauer in de film. Regisseur is de Zwitserse jood Dani Levy. De leider van de joodse gemeenschap in Duitsland, Paul Spiegel, hoopt dat Schneider en Levy voorzichting met het onderwerp omspringen.

Vorig jaar zorgde een andere film voor controverse. In 'Der untergang' zou een 'menselijker' beeld van de dictator zijn belicht. Volgens diverse Duitse critici zet de film aan tot een rehabilitatie van Hitler.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen