Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Klokkenluider Hollywood bedreigd'

Shownieuws

Een fondsenwerver die donaties in zijn eigen zak stak wordt bedreigd in de gevangenis. De 'verrader' heeft een boekje opengedaan over Hollywood.

Oplichter Aaron Tonken wordt bedreigd in de gevangenis, nadat hij een boekje heeft opengedaan over de geheimen van Hollywood. Dat schrijft de New York Post. De ex-fondsenwerver zit sinds september vorig jaar in de Taft-gevangenis in Californië. Hij is tot 63 maanden gevangenis veroordeeld voor het oplichten van donoren en ondersteuners van liefdadigheidsbijeenkomsten. Tonken had goede contacten met sterren als Jennifer Aniston, Brad Pitt en John Travolta.

Tonken spiegelde beroemdheden voor dat hun geld in goede doelen zou worden gestoken. In werkelijkheid gebruikte hij de donaties voor zijn persoonlijke behoeften. Ook wierf hij geld voor bijeenkomsten die hij nooit produceerde, zoals een eerbetoon aan Diana Ross.

Tonken, die zegt spijt te hebben van zijn daden, maakte schoon schip met het boek 'King of Cons'. Hierin beschrijft hij hoe sterren in Hollywood pr-mensen zouden 'leegschudden' en zich schuldig zouden maken aan chantage. Een van zijn vijanden in de gevangenis is privé-detective Anthony Pellicano, die vast zit wegens het bezit van handgranaten en explosieven. Hij beschouwt Tonken als een verrader. Volgens een bron van de New York Post heeft Pellicano gezegd: "Ik haat Tonken. Iedereen haat hem."

Eerder werd Pellicano in verband gebracht met een reeks bedreigingen aan het adres van een journaliste die onderzoek deed naar Steven Seagal. De actiester, die een cliënt is van Pellicano, zou zijn gechanteerd door de maffia.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen