Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Il Divo en Rod Stewart populair bij 50-plus

Shownieuws

Il Divo, Rod Stewart en Ronan Keating zijn populair bij 50-plussers. Dat uit een onderzoek naar de invloed van doelgroepen op de muziekindustrie.

Il Divo, Rod Stewart, Tony Christie en Ronan Keating zijn populair bij 50-plussers. Dat blijkt uit onderzoek van de British Phonographic Industry (BPI) naar de invloed van doelgroepen op de muziekindustrie. De invloed van ouderen zou groot zijn. "Bijna een kwart van de albums wordt gekocht door een wat oudere muziekfan", zegt een woordvoerder van BPI. Volgens hem zal dit door de vergrijzing verder toenemen.

De invloed van 50-plussers komt volgens BPI vooral door het aantal gekochte cd's. Zo schafte 59 procent de afgelopen drie maanden een schijfje aan. Per jaar worden per persoon zeker zes albums aangeschaft. Dat ouderen meer muziek kopen dan jongeren komt omdat ze doorgaans niet in het bezit zijn van digitale muziekspelers, stellen de onderzoekers.

Rockmuziek bleek het meest populaire genre. Zo'n 64 procent van de ondervraagden gaf aan dit genre leuk te vinden. Voor het onderzoek zijn tienduizend 50-plussers ondervraagd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen