Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter niet vervolgd wegens verkrachting

Shownieuws

Voormalig glamrocker Gary Glitter wordt in Vietnam niet vervolgd wegens verkrachting. Vermoedelijk vanwege gebrek aan bewijs.

Gary Glitter wordt in Vietnam niet vervolgd voor verkrachting. "Het onderzoek is beëindigd en de aanklacht is teruggebracht tot zijn oorspronkelijke staat, vermoedelijk wegens gebrek aan bewijs", zegt zijn advocaat Le Than Kinh. De oud-rocker wordt nu officieel aangeklaagd voor pedofilie. Als hij schuldig wordt bevonden hangt hem een gevangenisstraf van twaalf jaar boven het hoofd. In Vietnam kan een verkrachter de doodstraf krijgen.

Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, werd in 1999 in Groot-Brittannië veroordeeld vanwege een enorme verzameling kinderporno. Vorige maand werd hij opgepakt toen hij Vietnam, waar hij sinds maart woont, probeerde te ontvluchten. Vlak daarvoor had de politie hem ondervraagd over mogelijk onzedelijk gedrag met een minderjarige. In zijn woning werd een 15-jarig meisje aangetroffen.

De politie vermoedde dat sprake was van verkrachting, nadat twee meisjes van onder de 13 jaar medisch waren onderzocht. De 61-Jarige Glitter ontkent seksueel contact met de meisjes te hebben gehad. Wel gaf hij eerder toe in hetzelfde bed te hebben geslapen als een 11-jarig meisje.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen