Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beatles bijten spits af Radio 2 Top 2000

Shownieuws

De Beatles hebben zondagnacht met het nummer 'I should have known better' het spits afgebeten in de Radio 2 Top 2000. Het uitzenden van de Top duurt 144 uur.

De Beatles hebben in de nacht van zondag op maandag met het nummer 'I should have known better' het spits afgebeten in de Radio 2 Top 2000. De band is in de zevende editie van het radio-evenement met het grootste aantal nummers vertegenwoordigd. De muziekmarathon eindigt zaterdagavond, na 144 uur, met de nieuwe nummer 1: 'Avond' van Boudewijn de Groot.

Radio 2 maakte eerder al bekend dat 'Avond' dit jaar op de eerste plek in de lijst staat. Queens 'Bohemian rapsody' verschuift daarmee naar de tweede plaats. 'Hotel California' van The Eagles staat op drie in de Top.

De Top 2000 heeft dit jaar 175 nieuwe binnenkomers. Zo staat Guus Meeuwis met 'Geef mij je angst' op 79, James Blunt met 'You're beautiful' op 135. Katie Melua heeft met 'Nine million bicycles' de 23e plaats behaald. Het oudste nummer, 'Rhapsody in blue' van George Gershwin uit 1924, staat dit jaar op 1868.

De muziekmarathon wordt gepresenteerd door onder anderen Daniël Dekker, Bert Kranenberg en Ron Stoeltie. Op de site van Radio 2 is te zien hoe laat de nummers worden gedraaid. Via deze website brachten één miljoen mensen hun stem uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen