Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Controverse rond Brokeback Mountain

Shownieuws

Een Amerikaanse homogroep voert actie tegen een filmcriticus. Hij noemde een van de homoseksuele personages in 'Brokeback Mountain' een 'seksueel roofdier'.

Een Amerikaanse belangengroep voor homo's voert actie tegen een filmcriticus. Hij noemde een van de homoseksuele personages in 'Brokeback Mountain' een 'seksueel roofdier'. De Homoseksuele & Lesbische Alliantie Tegen Laster (GLAAD) eist excuses.

'Brokeback Mountain' is een liefdesdrama over homoseksuele cowboys. De Taiwanese regisseur Ang Lee zegt het taboe op homoseksualiteit in het wilde westen te willen doorbreken. De film vertelt het verhaal van twee schaapsherders die over een periode van twintig jaar een hechte band met elkaar krijgen. Ondertussen trouwen beiden met een vrouw en worden zij vader.

In zijn rubriek in het televisieprogramma Today besprak filmcriticus Gene Shalit de film. Shalit vindt dat de film wordt overgewaardeerd. Personage Jack is volgens hem een 'seksueel roofdier' die 'op Ennis jaagt en hem zover krijgt af en toe een afspraakje met hem te maken'.

De homo-organisatie vindt het onverantwoord dat een homoseksuele relatie op deze manier wordt besproken. Daarom worden aanhangers opgeroepen het programma en zender NBC te bestoken met telefoontjes en brieven. Doel is excuses af te dwingen.

Conservatieve Amerikanen hebben ook kritiek op 'Brokeback Mountain'. Schrijver David Kupelian beschuldigde de makers van een 'verwrongen en perverse' visie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen