Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Collectie Elvis-artikelen onder de hamer

Shownieuws

Honderden collector's-items over Elvis Presley moeten naar de veiling. Een verzamelaarster moet zo bijna 900 duizend euro aan gestolen geld terugbetalen.

(Novum/AP) - Honderden artikelen van en over Elvis Presley moeten worden geveild. Dat heeft een Britse rechter vrijdag bepaald. Julie Wall, de eigenaresse van de uitgebreide collectie, heeft bijna 600 duizend pond (900 duizend euro) van haar werkgever gestolen en uitgegeven aan haar verzameling. Dit geld moet ze terugbetalen met de opbrengst van de gedwongen veiling.

Wall heeft het geld gestolen toen ze als caissière werkte bij de North Kesteven District Council. Ze moest geld uit parkeermeters op de bankrekening van het district storten. Over een periode van tien jaar heeft de verzamelaarster bedragen achtergehouden die opliepen tot vijftienduizend euro per maand. De diefstal werd in juli vorig jaar ontdekt.

Volgens justitie heeft Wall het gestolen geld uitgegeven op evenementen voor verzamelaars van Elvis-spullen. "Een grote hoeveelheid memorabilia wordt op dit moment door de politie bewaard", zegt aanklager James Dennison. De totale waarde is volgens hem niet duidelijk totdat de collectie is verkocht.

Nadat Wall schuldig was bevonden, heeft ze zichzelf failliet laten verklaren. De Elvis-collectie is haar enige bezit. Als haar schuld niet door de veiling wordt afbetaald, kan Wall alsnog worden veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen