Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Warner Brothers breidt uit in China'

Shownieuws

Het ontwerpcentrum voor bioscopen van Warner Brothers verhuist mogelijk naar China. De verhuizing is onderdeel van de uitbreiding naar de Chinese markt.

(Novum/AP) - Het ontwerpcentrum voor bioscopen van Warner Brothers Entertainment verhuist mogelijk naar China. De verhuizing is onderdeel van de uitbreiding naar de Chinese markt. Dat meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua News Agency.

Warner Brothers is de eerste westerse studio die een bioscoopketen opzette in China. Volgens Xinhua zijn in het land nu acht bioscopen met 67 schermen en veertienduizend stoelen. De verhuizing van het constructiecentrum is nodig, omdat het Amerikaanse bedrijf het aantal bioscopen in China snel wil uitbreiden, schrijft Xinhua. Met een grote Chinese vastgoedontwikkelaar zou een overeenkomst zijn getekend om in alle winkelcentra van de ontwikkelaar bioscopen te openen.

Het ontwerpcentrum zou het design- en constructiewerk moeten doen voor bioscopen in onder meer China, Italië, Japan en Amerika. Ook het werk voor andere landen waar Warner Brothers wil uitbreiden, moet vanuit de studio in China worden gedaan.

Millard Ochs, directeur van Warner Brothers International Cinemas, ziet de verhuizing als 'een verdere vorm van een hechte samenwerking' tussen Warner Brothers en de Chinese partners. Het al bestaande kantoor van Warner Brothers in Shanghai heeft nu twaalf medewerkers. Meer personeelsleden worden na de verhuizing toegevoegd, meldt Xinhua.

Warner Brothers Londen heeft nog niet gereageerd op het bericht. Het bedrijf wil eerst duidelijkheid van het hoofdkwartier in Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen