Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe formule voor NSE

Shownieuws

Het Talpa-programma NSE krijgt een andere stijl. Het actualiteitenprogramma krijgt nieuwe presentatoren en commentatoren. Beau van Erven Dorens blijft.

Het Talpa-programma NSE krijgt een andere stijl. Het actualiteitenprogramma krijgt nieuwe presentatoren en commentatoren. De rol van presentator Beau van Erven Dorens staat niet ter discussie.

De hoofdredactie heeft gesprekken gehad met ongeveer vijf mensen die voor een 'nieuwe impuls' in het programma moeten zorgen. Per dag kijken ongeveer 111 duizend mensen naar NSE, dat staat voor nieuws, sport en entertainment. Eerder deze week liet Van Erven Dorens weten dat hij teleurgesteld is over de resultaten van het programma.

Volgens hoofdredacteur Mark Koster hebben de aanpassingen niets met kijkcijfers te maken. "Het journaal verandert ook wel eens van decor." Details over de veranderingen bij NSE wil Koster niet prijsgeven, ook niet of de titel van het programma blijft bestaan. Hij laat in het midden wanneer voor de nieuwe stijl wordt gekozen.

Duidelijk is dat enkele presentatoren worden vervangen of een minder prominente rol krijgen. Evert Santegoeds zal minder vaak te zien zijn, omdat de roddeljournalist zijn eigen programma krijgt op Talpa. Vervanging wordt gezocht voor actrice Inge Ipenburg, die eerder vertrok bij het programma.

Journalist Jeroen van Kan blijft wel bij NSE, maar hij is minder vaak te zien. "Jeroen werkt veel te veel", vindt zijn hoofdredacteur. "Dat is ongezond. Hij heeft ook eens recht op vakantie."

Van de mensen die Koster heeft benaderd, wil hij alleen de naam noemen van Charles Groenhuijsen, die hij als commentator vanuit Amerika wil binnenhalen. "Ik heb enkele dagen geleden ingesproken op zijn Amerikaanse mobiel, maar hij heeft nog niet teruggebeld."

Vorige maand werd Groenhuijsen ontslagen bij het NOS Journaal, na een verschil van mening over bijverdiensten. Koster heeft begrip voor het standpunt van Groenhuijsen. "Met zo'n ambtenarensalarisje dat hij bij de NOS verdiende, snap ik dat schnabbelen wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen